Stiftet 16. december 2003

Velkommen til Korsør Petanqueklub's hjemmeside 🙂 

 Formålet med klubben er, i en sportslig og venskabelig ånd - at fremme fællesskabet og interessen for petanquesporten 👍

Her er plads til alle og vi har et dejligt fællesskab i klubben!

Er du til det seriøse og konkurrencemæssige eller det sjove og hyggelige, ja så rummer Korsør Petanqueklub det hele  - det gælder bare om, at få "pudset" kuglerne og komme afsted🤩

Vi byder gerne nye medlemmer velkommen, til et dejligt fællesskab som rummer både sjov og alvor 😉

 

Vi gør opmærksom på, at det er muligt at låne kugler i klubben 👍

 

Vel mødt!

 

Træningsdage marts - september

 

Tirsdage & Torsdage kl. 19.00

 

Kom og vær med 👍

 

 • Historien bag petanque

  Petanque siges at være "opfundet" i 1907 i landsbyen La Ciotat nær Marseilles som en mindre fysisk krævende udgave af spillet jeu provencal. Den fysiske udfoldelse blev reduceret ved at forkorte længden af banen med cirka halvdelen og ved at ændre et kast i bevægelse til at være et stationært kast. Spillets navn er opstået fra termen pés tanqués som på fransk provencialsk dialekt betyder noget i retning af "ubevægelige fødder", netop fordi man i petanque skal have fødderne i ro inden for en ret snæver cirkel. Petanque er blevet så populært at termen "Jeu de Beoules" (kuglespil) nu næsten udelukkende betegner petanque, selvom petanque kun er én variant af "boules", og selvom petanque endda er den nyeste variant. Mange franske landsbyer har et specielt stadion for spillet, kaldet en "Boulodrome", og her spilles oftest petanque.

  Det internationale Petanque forbund "Fédération Internationale de Pétanque et Jeu Provencal" blev stiftet i 1958 i Marseille og har omkring 600.000 medlemmer i 52 lande (2002 tal).

  Det første VM blev afholdt i 1959. De seneste år har verdensmesterskaberne været afholdt i Faro, Portugal (2000), Monaco (2001), Grenoble (2002), Geneve (2003), Grenoble (2004), Bruxelles (2005), Grenoble (2006) og Pattaya (2007). 50 lande deltog i 2007.

 • Fanny

  I Frankrig og især i området omkring Provence er der en gammel tradition som handler om en vis "Fanny". Fanny er slang for "bagdel" og der er på et tidspunkt opstået en tradition for at hvis man i et petanquespil taber 13-0, så skal man kysse Fanny's bagdel. Eftersom der sjældent deltager en kvindlig spiller med navnet Fanny, så har mange franske klubber og foreninger enten et billede af Fannys bagdel, eller en udskåret figur som skal kysses hvis man er så uheldig at tabe 13-0.

 • Regler - kort udgave :-)

  10 enkle hovedregler ... så du kan komme igang

  Petanque kan spilles på forskellige underlag, men bedst på hårdt grus. En grusbane, en grusparkeringsplads eller en parksti er meget velegnet. Spillearealet bør mindst være 3x12 meter - men gerne som fastlagt i de internationale regler 4x15 meter.

  Petanque kan spilles som Single, Double eller Triple. I Single og Double har hver spiller 3 kugler, i Triple 2.Hovedmålet er at komme så tæt som muligt på den lille trækugle kaldet 'grisen' - med så mange kugler som muligt før modstanderens nærmeste kugle.
  Der trækkes lod om, hvilket holdt som skal starte. Vinderholdet tegner en cirkel med en diameter på 35 - 50 cm. Alle kast i denne runde skal foregå med begge fødder inden for denne cirkel.
  En spiller fra holdet som vandt lodtrækningen kaster nu grisen ud i en afstand af mindst 6 meter og højest 10 meter fra cirklen.
  En spiller fra samme hold kaster den første kugle - og prøver at komme så tæt på grisen som muligt.
  En spiller fra det modsatte hold forsøger nu enten at kaste en kugle tættere på grisen - eller at skyde den første kugle væk.
  Det hold som ikke ligger nærmest grisen, vedbliver at kaste til de får en kugle nærmest. Herefter kommer det andet hold til.
  Når et hold ikke har flere kugler tilbage, kaster det andet hold resten af sine kugler.
  Når alle kugler er kastet, tæller man point. Kun et hold får point i hver runde. Det hold, som ligger nærmest grisen, får lige så mange point, som de har kugler nærmere end modstanderens nærmeste kugle.
  Det hold som lå nærmest og vandt runden tegner en ny cirkel og starter næste runde.
  Vinder er det hold, som først når 13 point.